Kärsämäentie 3
20300 Turku

0207-181260 (Vaihde)

lwi.wikstedt@co.inet.fi

1970

1970

Yrityksen perustaja Pertti Wikstedt aloitti uransa putkimiehenä Turussa, vesijohtoliike Raidalla LVI-asentajana. Tämän jälkeen hän työskenteli Wärtsilän telakalla tehden sähköasennustöitä samoihin aikoihin oman isänsä kanssa, joka työskenteli laivaputkimiehenä. 1970-luvulla mielenkiinto LVI-puolen suunnittelutöitä kohtaan lisääntyi, ja Pertti tuli perustaneeksi toiminimen LVI-suunnittelua varten. Sen palveluja hän tuotti kotitoimistostaan käsin. Yrittäjyys sai pian väistyä Hankkija Oy:n palkattua Pertin LVI-suunnitteluhommiin, josta hän eteni lopulta myynnin johtotehtäviin aina aluemyyntijohtajaksi asti.

1980

1980

1980-luvun alussa Hankkijan johtotehtävät kaikkine ulkomaanmatkoineen ja iltatilaisuuksineen kävivät perheenisälle turhan raskaaksi, ja hän jättäytyi pois Hankkijalta.

1985

1985

Mielenkiinto veti takaisin yrittäjyyteen rakennusalalle, ja Turun LVI-urakointi perustettiin vuonna 1985. Yrityksen taloudenpito hoitui ajan henkeen sopien kotona, ja tarvikevarastona toimi isokokoinen Fiat Iveco -pakettiauto. Työkohteisiin tuolloin kuuluivat pääasiassa omakotitalokohteet, joiden putkistot Pertti rakensi kädenkäänteessä, luova ja kädentaitoinen mies kun oli.

1990

1990

1990-luvun alussa Turun LVI-Urakointi vaihtui yhtiömuodoltaan osakeyhtiöksi, ja viralliseksi nimeksi tuli Turun LVI-Urakointi Oy Wikstedt. Omakotitalojen lisäksi alettiin urakoida myös uudistaloyhtiökohteita, ensin rivitaloja ja tämän jälkeen – kun Pertti palkkasi ensimmäisen työntekijänsä, joka itse asiassa työskentelee yhä yrityksessä – myös taloyhtiökohteita. Uudisrakennusten lisäksi urakoitiin jo tuolloin muutamia kiinteistösaneerauksia, joista mainittakoon mm. silloisen Mietoisten kunnan ala-asteen koulurakennus.

1994

1994

Yhtenä kasvavan yrityksen virstanpylväänä mainittakoon vuonna 1994 hankittu toimistotila Turun Kärsämäestä, osoitteesta Kärsämäentie 3. Tämän jälkeen samaan osoitteeseen perustettiin myös sisaryritys, LWI-Wikstedt Talotekniikka Oy, palvelemaan sekä yritys- että yksityisasiakkaita tarvike- ja varaosamyymälänä.

1995

1995

Vuonna 1995, juuri yrityksen historiansa suurimman uudisrakennuskohteen, Turun Katariinaan rakennettavan Katariinakoti-palvelutalon urakan, alkaessa Pertti Wikstedt menehtyi vain 47-vuotiaana. Yrityksen vetovastuu siirtyi Pertin pojille, joista kukin vuorollaan koulut käytyään aloitti työt yrityksen palveluksessa. 1990-luvun vakavan talousahdingon aikanakin Turun LVI-Urakointi Oy Wikstedt pystyi laajentamaan toimintaansa. Se urakoi pääasiassa uudiskerrostalo- ja uudisrivitalokohteita yhteistyössä Turun alueen suurimpien rakennusliikkeiden kanssa. Lisäksi 1990-luvulla alettiin taloyhtiöissä tuottamaan pienremonttipalveluja, joihin kuuluivat huoltotyöt yksittäisistä vesikalusteista lämmitysjärjestelmiin ja muuhun kiinteistöjen LVI-tekniikkaan. Samoihin aikoihin kysyntä teollisuuden palveluita kohtaan alkoi kasvaa, ja 1990-luvun loppupuolella aloimme palvella myös tuotantoteollisuutta niin huollon kuin uudisrakentamisen osa-alueilla.

2000

2000

2000-luvulle tultaessa urakointikohteet ovat vaihtuneet valtaosin taloyhtiö-, kiinteistö-, teollisuus- ja yrityskohteiden huolto-, uudisrakentamis- sekä saneeraustöihin. Useita linjasaneerauskohteita on kuluvan vuosituhannen alusta urakoitu menestyksekkäästi erinomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Viime vuosina olemme hieman hiljentyneiden uudisrakennusnäkymien johdosta suuntautuneet entistä enemmän saneeraus- ja huoltourakointiin. Ylpeänä voimme todeta LVI-töiden olevan eräänlainen sukuvika, putkimiehiä kun olemme suoraan jo neljännessä polvessa!